در این مقاله قصد ما بر این است که به مشکلات سالمندان و علل حضور آنها در مرکز نگهداری سالمندان بپردازیم. امروزه سالمندان نسبت به سالهای گذشته از رفاه زندگی بالاتری برخوردارند و در سن سالمندی مشکلات کمتری را تجربه مینمایند. اما برخی از مشکلات با ورود افراد به دوره سالمندی آغاز میشوند و اطرافیان سالمند میتوانند با آماده نمودن شرایط زندگی و کمک به سالمند در رفع مشکلات و بالا رفتن سطح رفاه سالمند موثر باشند.
بسیاری از افراد به دلیل عدم ارتباط با افراد سالمند از مشکلات سالمندان آگاه نیستند و نمیتوانند حال روحی و جسمی سالمندان را به طور کامل درک نمایند. اطرافیان سالمند بهترین افرادی هستند که میتوانند حال سالمند را درک نمایند و از او حمایت نمایند. ما در این بخش قصد داریم مشکلات ناشی از ورود به سن سالمندی را شرح دهیم تا افرادی که با افراد سالمند در ارتباط هستند یا والدین سالمند دارند از مشکلات روحی و جسمی سالمندان مطلع گردند و به بهترین نحو از سالمند خود حمایت و مراقبت نمایند.

مرکز-نگهداری-سالمندان-غرب-تهران-مرکز-نگهداری-سالمندان-آنوشا
ورود به سن سالمندی و از دست رفتن هدف از زندگی
در جامعه همیشه این تفکر وجود داشته که فردی که وارد دوره میانسالی میشود به نوعی از کارافتاده محسوب میشود و دیگر قادر نیست فعالیت اجتماعی انجام دهد یا هدفی برای روزهای پیش رو داشته باشد. به همین جهت بسیاری از افراد با ورود به دوره میانسالی اعتماد به نفس خود را از دست میدهند و از جامعه دوری میکنند. فرد سالمند در دوره سالمندی و میانسالی دیگر هیچ هدف و انگیزهای برای خود تعریف نمیکند و در خانه مینشیند و به مرور زمان دچار افسردگی میشود و پس از آن بیماریهای مختلف ناشی از کم تحرکی و نداشتن عزت نفس در وی پدیدار میشود.
در حالیکه سالمندان مهمترین افراد جامعه محسوب میشوند. سالمند کسی است که سالها تجربه و دانش در ذهن او نهفته است. اگر سالمندان به حال خود رها شوند و حس اعتماد به نفس و انگیزه در آنها ایجاد نشود، قادر نخواهند بود تجارب و دانش خود را در اختیار دیگران قرار دهند. هنگامی که سالمندان به افراد جوان و کودکان چیزی یا کاری را یاد میدهند و در جامعه حضور دارند، حس زندگی و نشاط در آنها شکل میگیرد و زندگی را به بهترین شکل سپری خواهند نمود.
در مرکز نگهداری سالمندان غرب تهران پرسنل تلاش میکنند تا با برگزاری برنامههای شاد و مفرح روحیه سالمندان را بالا نگه دارند و سالمندان با یکدیگر به تعامل و گفتگو میپردازند و در کارهای گروهی شرکت داده میشوند. حضور روان شناس در مرکز نگهداری سالمندان آنوشا موجب میشود تا حال روحی و روانی سالمندان به دقت مورد بررسی قرار گیرد و کیفیت زندگی سالمند بهبود یابد. روان شناس با سالمندان گفتگو مینماید و به سالمندان کمک میکند تا به زندگی امیدوار باشند و برای خود اهداف خاصی مشخص نمایند. در بهترین مرکز نگهداری سالمندان تهران سالمندان در فعالیتهای اجتماعی شرکت داده میشوند تا حس زندگی و نشاط در آنها زنده بماند.
برای آشنایی بیشتر با خانه سالمندان آنوشا لطفا اینجــــا کلیک کنید
نگرانیهای مالی
از دیگر مشکلاتی که سالمندان با آن مواجه میشوند، بازنشستگی و مشکلات مالی میباشد. بسیاری از افراد جامعه در ادارات دولتی مشغول به کار هستند و با ورود به سن میانسالی بازنشسته میشوند و پس از بازنشستگی فرصت کار برای آنها فراهم نیست و اجازه ادامه کار ندارند. فردی که سالها در زمینه خاصی فعالیت داشته است قطعا در سن میانسالی قادر نیست کار جدیدی بیاموزد به سراغ حرفه دیگری برود. به همین جهت به ناچار در خانه میمانند و تنها با حقوق بازنشستگی زندگی خود را میگذرانند. افراد میانسال در مورد برنامههایی همچون تجارتهای آنلاین و سرمایه گذاری اطلاعات کمتری دارند و آموختن راههای جدید سرمایه گذاری برایشان چالش برانگیز خواهد بود. به همین جهت فرزندان و نزدیکان سالمند بایستی در این راه مشورتهای لازم و اطلاعات مفید را در اختیار وی قرار دهند و بهترین راههای سرمایه گذاری را به آنها پیشنهاد دهند. سالمندان بسیاری به دلیل بی اطلاعی مورد سوء استفاده کلاهبرداران قرار میگیرند و سرمایه خود را از دست میدهند.
به همین جهت همواره توصیه میشود افراد در سنین جوانی و پیش از ورود به سن میانسالی و بازنشستگی سرمایه گذاری نمایند و از بیمههای مختلفی مانند بیمه عمر و یا بیمه از کار افتادگی استفاده نمایند. برنامه ریزی مالی برای آینده برای بهبود کیفیت زندگی در سنین میانسالی بسیار موثر و مفید خواهد بود.
مشکل در حرکت و انجام فعالیتهای روزانه
به طور طبیعی تمامی افراد با افزایش سن در انجام بسیاری از کارهای شخصی و کارهایی که روزانه انجام میدادند دچار مشکل میشوند. با افزایش سن توانایی جسمی کاهش مییابد و فرد ممکن است برای حفظ تعادل خود نیز با مشکلاتی مواجه شود. مسلما این اتفاق و کاهش توانایی در راه رفتن، غذا خوردن، صحبت کردن و … موجب میشود تا فرد سالمند از جامعه دوری کند. سالمند دیگر قادر نخواهد بود فعالیتهای مورد علاقه خود را دنبال کند. در این مواقع نزدیکان و فرزندان سالمند بایستی وی را حمایت نمایند و به او کمک کنند تا کارهای شخصی و کارهای لذت بخشی که در گذشته انجام میداده را انجام دهد. گاهی کمک به سالمند میتواند به صورت تمرینهای حرکتی و کار درمانی باشد تا سالمند بتواند توانایی لازم برای انجام امور شخصی خود را دوباره بدست آورد و بتواند به طور مستقل زندگی کند.
در مرکز نگهداری سالمندان شهرک گلستان برنامههای دقیق و منظم فیزیوتراپی برای سالمندان و متناسب با حال جسمی آنها توسط پزشکان مجرب تنظیم میشود و به طور روزانه و هفتگی سالمندان تحت فیزیوتراپی و کار درمانی قرار میگیرند. بسیاری از سالمندان پس از گذارندن مدت کوتاهی در بهترین مرکز نگهداری سالمندان توانایی خود را برای شروع یک زندگی مستقل به دست میآورند و به منزل خود برمیگردند.
بیش از نیمی از سالمندانی که در مرکز نگهداری سالمندان تهران ساکن هستند، پس از یک سال یا کمتر از یک سال به منزل خود بازمیگردند. امکانات کامل و تجهیزات لازم برای کاردرمانی و توانبخشی افراد سالمند در مرکز نگهداری آنوشا موجب میشود تا این مرکز به عنوان مکانی برای کمک به سالمندان برای بهبود حال جسمی و مشکلات ناشی از عمل جراحی یا بیماریهای گوناگون شناخته شود.
داشتن مراقب
زمانیکه سالمند دیگر قادر نیست به تنهایی زندگی کند و نیازمند کمک و مراقبت میباشد، فردی میبایست به طور مداوم در کنار سالمند حضور داشته باشد تا او را در انجام امور روزانه و شخصی یاری دهد. گاهی این فرد ممکن است یکی از فرزندان سالمند یا همسر وی باشد. معمولا مراقبت از فرد سالمند کاری سخت و دشوار است و هماهنگ نمودن کارهای شخصی و امور بیرون از منزل در کنار مراقبت از سالمند موجب میشود تا فرد مراقب از لحاظ روحی و جسمی آسیب ببیند. فردی که از سالمند مراقبت مینماید باید فردی صبور و مهربان باشد و سالمند را محترم بداند و با او ارتباط عاطفی عمیقی برقرار نماید. در غیر اینصورت سالمند از نظر روحی دچار مشکل خواهد شد و حس از کار افتادگی وی را به افسردگی و کاهش عزت نفس دچار خواهد نمود. دوستان و نزدیکان سالمند بایستی به طور مداوم به دیدار سالمند بروند و وی را تنها نگذارند.
در شرایطی که سالمندان به بیماری سختی مبتلا میباشند، نگهداری از آنها به مراتب سختتر خواهد شد. مراقبت، تعویض لباس، انجام کارهای شخصی و مدیریت داروهای سالمند، کمک به شستشو و انجام امور بهداشتی از جمله کارهایی است که نیازمند حضور مداوم میباشد. در چنین شرایطی بهترین کار انتخاب یک مرکز نگهداری سالمندان تهران و بردن سالمند به آنجا میباشد. در بهترین مرکز نگهداری سالمندان تهران امکانات و شرایط نگهداری از سالمندان به بهترین شکل ممکن فراهم میباشد و سالمندان برای گذراندن دوره درمان و بهبود حال جسمی و روحی میتوانند مدت کوتاهی در مرکز سکونت داشته باشند.
در مرکز نگهداری سالمندان غرب تهران پرستاران و مراقبین به صورت شبانه روز از سالمندان مراقبت مینمایند و به نیازهای آنها رسیدگی مینمایند. پرستاران مجرب و کار آزموده با سالمندان و شرایط آنها آشنایی کامل دارند و در هر زمان که سالمند نیازمند کمک باشد، در کنار او حضور دارند.
امکان استفاده از خدمات درمانی
سالمندان به مرور زمان به دلیل افزایش سن با مشکلات جسمی گوناگونی مواجه میشوند. بیماریهای مختلف، سکته مغزی یا سکته قلبی، فراموشی، کاهش بینایی یا شنوایی، لرزش اندام و … با افزایش سن در فرد سالمند بروز مینمایند و به همین دلیل الزامی است که سالمند در طول سال به طور منظم به پزشک مراجعه نماید و تحت درمان قرار گیرند. مراجعه به موقع به پزشک، استفاده مرتب و درست داروها و انجام آزمایشات روتین برای حفظ سلامتی و پیشگیری از پیشرفت بیماری الزامی است و بایستی فردی در کنار سالمند حضور داشته باشد و در هنگام مراجعه به پزشک، رفت و آمد، خرید دارو و انجام آزمایش همراهی نماید.
از جمله مزیتهای بهترین مرکز نگهداری سالمندان حضور پزشک و ویزیت روزانه سالمندان میباشد. پزشک حاضر در مرکز به طور مرتب و روزانه وضعیت جسمی سالمندان را مورد بررسی قرار میدهد و در صورت مشاهده کوچکترین تغییری در حال جسمی و روحی و حرکتی سالمند، وی را به پزشک متخصص ارجاع میدهد و درمانهای لازم آغاز میشود. در مرکز نگهداری سالمندان آنوشا پزشکان متخصص در طول هفته به مرکز مراجعه مینمایند و سالمندان را ویزیت میکنند و سالمندان نیز میتوانند مشکلات خود را با پزشکان متخصص در حوزههای گوناگون مانند مغز و اعصاب، زنان، قلب و عروق و …. در میان بگذارند.
انجام خدمات درمانی مانند درمان زخم بستر و سرم تراپی و انجام آزمایشات مورد نیاز در بهترین مرکز نگهداری سالمندان انجام میگیرد و بهترین و کاملترین خدمات درمانی و بهداشتی برای سالمندان مهیا میباشد.
از دیگر خدماتی که در مرکز نگهداری سالمندان ارائه میشود، رسیدگی به رژیم غذایی سالمندان با توجه به نوع بیماری و حال جسمی سالمندان توسط متخصص تعذیه میباشد. متخصص تغذیه پرونده هر سالمند را مطالعه مینماید و با توجه به حال سالمند و نیازهای غذایی وی، برنامه غذایی تنظیم میکند و آن را در اختیار پرسنل و پرستاران مرکز قرار میدهد. پرستاران نیز موظف میباشند مطابق با رژیم غذایی سالمند غذای مناسب را برای وی سرو نمایند.

بهترین-مرکز-نگهداری-سالمندان-مرکز-نگهداری-سالمندان-آنوشا
مشکلات رایج سالمندان
سالمندان در دوره سالمندی با مشکلات متعددی مواجه میشوند. این مشکلات ممکن است جسمی، روحی و ذهنی باشد. برخی از سالمندان به دلیل تنهایی و انزوا دچار افسردگی میشوند و به دلیل عدم ارتباط با جامعه به برخی بیماریهای روحی و روانی مبتلا میشوند. این مشکلات ممکن است موجب شود فرد سالمند در انجام امور روزمره و زندگی عادی دچار مشکل شود و زندگی و آرامش سالمند و اعضای خانواده را مختل نماید. مهمترین و شایعترین مشکلات سالمندان عبارتند از:
- آلزایمر شدید و زوال عقل: زوال عقل و اختلال در ذهن و فکر فرد سالمند از جمله بیماریهای شایع در سالمندان میباشد و بسیاری از افرادی که به بیماری آلزایمر مبتلا میشوند پس از مدتی با پیشرفت به بیماری زوال عقل مبتلا میشوند. برقراری ارتباط با سالمندی که دچار زوال عقل شده است کار بسیار دشواری میباشد و صبر و تحمل بالایی میطلبد. فرد مراقب بایستی با سالمند به صورت آرام و شمره صحبت نماید، از ایجاد صدای بلند و یا ظاهر شدن در پشت سر سالمند خودداری نماید، محیط خانه را آرام و ساکت نگه دارد، سالمند را با کارهایی سرگرم کننده مشغول نماید تا سالمند دچار اضطراب و تشویش نشود، برای آموزش کارهای شخصی با صبر و حوصله نحوه انجام آنها را به سالمند توضیح دهد و از او بخواهد در انجام امور منزل با او همکاری داشته باشد. سرگرم نمودن سالمند مبتلا به زوال عقل یکی از بهترین روشهای کنترل رفتار وی میباشد.
فردی که از سالمند مبتلا به زوال عقل یا آلزایمر مراقبت مینماید بایستی به طور کامل آموزش دیده باشد یا با پزشک متخصص در مورد نحوه برخورد با چنین فردی مشورت گیرد. در مرکز نگهداری سالمندان شهرک گلستان پرستاران و پزشکان حاضر در مورد انواع بیماریهای سالمندان دورههای مختلفی را سپری نمودهاند و به بهترین شکل با سالمند ارتباط برقرار مینمایند و با تمامی محرکهای محیطی موثر در رفتار او آشنا هستند و بهترین روشهای ممکن برای آرام نمودن فرد سالمند را به کار میگیرند.
- ابتلا به سوء تغذیه: بسیاری از سالمندانی که تنها زندگی میکنند به دلیل عدم توانایی در پخت و پز و ایستادن در آشپزخانه از خوردن غذای کافی و مقوی منصرف میشوند و با یک غذای ساده و کم کالری خود را سیر میکنند. این مساله موجب میشود تا سالمند پس از مدتی دچار سوء تغذیه شود و ضعیف و ناتوان گردد. برخی از سالمندان نیز به دلیل ابتلا به بیماری آلزایمر وعده غذایی را فراموش میکنند و یا به دلیل افسردگی و مشکلات روانی از خوردن غذا امتناع میورزند.
سالمندان نیازمند غذای سالم و دریافت وعدههای غذایی مکرر در طول روز میباشند. سالمندان به دلیل کهولت سن اشتهای خود را از دست میدهند و به همین دلیل بدن آنها نیاز دارد که در فواصل کوتاه زمانی غذای مقوی و کم حجم دریافت نماید. استفاده از مواد غذایی سالم و تازه بایستی در رژیم غذایی هر سالمندی گنجانده شود و استفاده از برخی مواد مضر مانند شکر و نمک نیز کنترل شود.
فرد مراقب بایستی با در نظر گرفتن شرایط جسمی سالمند روزانه برای وی غذای تازه تهیه نماید و میوه و سبزیجات تازه را به عنوان میان وعده برای سالمند تهیه نماید. مشکل سوء تغذیه را میتوان با استفاده از میوه و سبزیجات تازه، پروتئین، چربی و نمک به اندازه جبران نمود.
عدم توانایی در حفظ تعادل: تعداد زیادی از سالمندان به دلیل کاهش قدرت جسمی و برخی بیماریهای جسمی قادر به حفظ تعادل خود نمیباشند و خطر زمین خوردن در این افراد بسیار بالاست. مهمترین خطری که سالمندان را تهدید میکند، شکستگی استخوان میباشد. در سالمندان به دلیل کهولت سن و ضعف جسمی، استخوان شکسته خیلی دیر ترمیم میشوند و مشکلات حرکتی، زخم بستر و مشکلات قلبی و عروقی و کلیوی بسیاری برای سالمند ایجاد مینماید.
اعضای خانواده میبایست محیط خانه را برای فرد سالمند مناسب نمایند و هر چیزی که احتمال زمین خوردن سالمند را بیشتر میکند را ترمیم نمایند. به عنوان مثال اگر قسمتی از فرش خانه برآمده است یا چارچوب در دارای برجستگی میباشد، موجب میشود تا سالمند نتواند تعادل خود را حفظ کند و زمین بخورد.
در بهترین نگهداری سالمندان غرب تهران فضای اتاقها، سرویس بهداشتی و حیاط به گونهای طراحی شده است که سالمندان به راحتی میتوانند بدون نیاز به کمک رفت و آمد داشته باشند و از سرویس بهداشتی و حیاط استفاده نمایند. در مورد سالمندانی که قادر به حرکت نیستند نیز امکانات لازم برای حرکت دادن آنها فراهم میباشد و پرسنل با مهربانی و محبت سالمندان را در انجام تمامی امور یاری مینمایند.
- افسردگی: سالمندان به دلایل مختلف دچار افسرگی میشوند. از دست دادن همسر، دوری فرزندان، بیماری و دوری از جامعه و دوستان از جمله عواملی است که موجب میشود سالمند به افسردگی مبتلا گردد. اگر سالمند تنها رها شود و با اعضای خانواده و دوستان خود ارتباط نداشته باشد به مرور زمان حالات روحی ناخوشایندی در وی پدیدار میشود که نشانه بروز افسردگی میباشد. به همین جهت نزدیکان سالمند بایستی به طور مرتب با سالمند در ارتباط باشند و او را برای گردش و دیدار با دوستان از خانه خارج کنند. اگر فرد سالمند تنها باشد میتواند با زندگی در مرکز نگهداری سالمندان با همسالان خود ارتباط داشته باشد و از برنامههای سرگرم کننده و روحیه بخش مراکز نگهداری سالمندان بهره مند گردند.
در مرکز نگهداری سالمندان برای سالمندان برنامههای مفرح و گروهی تدارک دیده شده است و سالمندان با شرکت در فعالیتهای گروهی و شاد روحیه از دست رفته خود را باز مییابند.
حمایت اجتماعی و حضور مددکار و روان درمانگر در مرکز نگهداری سالمندان شهرک گلستان موجب میشود تا سالمند با افراد مختلف صحبت کند و مشکلات خود را با آنها در میان بگذارد. تمامی انسانها نیازمند صحبت کردن و شنیده شدن هستند. سالمندان دوست دارند تجارب خود را برای افراد مختلف، دوستان و همسالان خود تعریف کنند و داستان زندگی خود را بازگو نمایند. این کار در بهبود حال روحی سالمند بسیار موثر است.
- مشکلات شنوایی و بینایی: مشکلات بینایی از جمله شایعترین مشکلات دوره سالمندی میباشد. بسیاری از سالمندان به دلیل مشکلات بینایی قادر نیستند تنها زندگی کنند. دید ضعیف، دو بینی و آب مروارید و بسیاری از بیماریهای دیگر قابل درمان نیستند و یا بینایی فرد سالمند را بسیار ضعیف میکنند. به همین جهت سالمند برای انجام تمام امور خود نیازمند کمک میباشد. همچنین کاهش شنوایی موجب میشود تا سالمند به سمعک نیاز داشته باشد تا بتواند خوب بشنود و از خطرات محیطی مطلع گردد.
- مشکل بی اختیاری ادرار یا تکرر ادرار: تکرر ادرار و بی اختیاری ادرار مشکلی شایع در میان سالمندان میباشد. برخی از سالمندان به دلیل ابتلا به آلزایمر فراموش میکنند که بایستی برای تخلیه ادرار به سرویس بهداشتی بروند و یا به طور کلی کنترل دفع ادرار خود را از دست میدهند. برخی دیگر از سالمندان به دلیل ابتلا به برخی بیماریهای جسمی دچار تکرر ادرار میشوند و نیاز دارند در طول شبانه روز به طور مکرر به توالت بروند. در این شرایط حتما در شب از چراغ خواب مناسب و پر نوری استفاد نمائید تا سالمند قادر به دیدن اجسام موجود در مسیر باشد و زمین نخورد. برخی از سالمندانی که قادر به حرکت نیستند و برخاستن و نشستن برایشان سخت است بهتر است از پوشک مخصوص استفاده نمایند.
- مدیریت دارو: مدیریت نمودن زمان مصرف دارو برای سالمندی که مبتلا به آلزایمر است کار بسیار دشواری است و مراقب سالمند بایستی آگاه باشد که مصرف دارو در زمان معین برای حفظ سلامتی سالمند بسیار حیاتی میباشد و استفاده به موقع دارو و عدم تداخل داروها با یکدیگر از جمله نکاتی است که بایستی به دقت رعایت گردد.
در مرکز نگهداری سالمندان آنوشا پرستاران در طول شبانه روز به صورت شیفتی در مرکز حضور دارند و حال عمومی سالمندان، داروهای مورد نیاز آنها را بررسی مینمایند و در ساعت مشخص دارو را به سالمند میدهند. پرستاران از نحوه استفاده از داروها مطلع میباشند و میدانند که کدام داروها نبایست با یکدیگر مصرف گردد.
بهترین مرکز نگهداری سالمندان تهران از امکانات کافی برای نگهداری از سالمندان برخوردار میباشد و محیطی شاد و آرام برای سالمندان فراهم نموده است. فضای سبز و امکانات تفریحی، مراسم جشن و شادی در مناسبتهای مختلف از جمله امکاناتی است که برای بالا نگه داشتن روحیه سالمندان در نظر گرفته شده است. برای آگاهی از شرایط پذیرش سالمندان و خدمات و امکاناتی که برای سالمندان فراهم میباشد به وب سایت https://salmandananoosha.com/ مراجعه نمائید و یا میتوانید با شماره تلفنهای مرکز تماس برقرار نمائید و اطلاعات لازم را کسب نمائید.